Conditii inchirieri auto

CONDITII INCHIRIERI AUTO

Informatiile prezentate mai jos reprezinta un rezumat al termenilor de inchirieri masini prin ExpediCAR.


Rezervari online

Dupa efectuarea rezervarii online, clientul primeste confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie, urmand ca aceasta sa fie confirmata ulterior. ExpediCAR isi rezerva dreptul de a solicita informatii si date suplimentare in vederea confirmarii finale a rezervarii.

Rezervarea este valabila doar daca a fost confirmata final de catre ExpediCAR prin e-mail.

Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele clase auto sa nu fie disponibile la anumite birouri de inchiriere ExpediCAR.


Modificarea rezervarii

Pretul afisat pe web-site se refera la detaliile specifice privind locatia de inchiriere/clasa auto, data/ora, echipamente optionale, taxe aditionale selectate in rezervare. Odata confirmata, modificari ulterioare aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului. Daca este necesar sa modificati sau sa anulati rezervarea, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa reservations@expedicar.ro.


Varsta si permisul de conducere

Pentru a inchiria un autovehicul de la ExpediCAR varsta minima este de 20 ani pentru clasele Mini, Mini Automatic, Economy, Compact, Intermediate, Intermediate Automatic, Estate, Standard, Full Size, Full Size Automatic, SUV 4×4, 7 locuri si de 25 ani pentru clasele Premium SUV 4×4, Premium Limousine si Luxury. Pentru persoanele care nu se incadreaza la cerintele minime de varsta se va aplica o taxa cuprinsa intre 50-100 euro/inchiriere si/sau un depozit suplimentar.

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina un permis de conducere national si/sau international valabil categoria B (obligatoriu permis international pentru permisele de conducere emise in tari cu alta scriere decat in alfabetul Latin si pentru cele emise de catre tari unde se conduce cu volan pe dreapta, ex.: Regatul Unit al Marii Britanii, India, Australia, Japonia, etc.)

Permisul trebuie sa aiba o vechime minima de 12 luni de la data obtinerii categoriei B.

La preluarea masinii trebuiesc prezentate in original permisul de conducere impreuna cu un act de indentitate si un card de credit pentru achitarea depozitului si/sau a serviciilor de inchiriere.

Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.


Sofer Aditional

Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuiesc declarate pentru a fi adaugate in cadrul contractului de inchiriere.
Soferul aditional are aceleasi obligatii ca si soferul principal.


Documente necesare la preluarea masinii

Urmatoarele documente trebuiesc a fi prezentate la preluarea autoturismului :

  • act de identitate sau pasaport valabil

  • permis de conducere valabil

  • cardul de credit acceptat de catre ExpediCAR (VISA sau MasterCard). In cazuri exceptionale, la cererea clientului efectuata la momentul rezervarii si acordul ExpediCAR oferit in prealabil, este posibila achitarea serviciilor si cu cash.

Utilizarea cardului de credit este obligatorie pentru plata partiala sau totala a contravalorii inchirierii. Nu sunt acceptate carduri pre-paid.
In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, ExpediCAR isi rezerva dreptul de a solicita si alte documente si/sau date suplimentare (ex. bilet avion retur, confirmare cazare, etc.), clientul intelegand ca pana la finalizarea verificarilor nu se poate presta serviciul. De asemenea, clientul intelege si isi asuma dreptul ExpediCAR de a isi selecta clientela, in acest sens putand refuza incheierea unui contract fara explicatii suplimentare si fara a datora vreo despagubire de orice natura clientului.


Plata

Clientul plateste integral la semnarea Contractului inchirierea masinii si a optionalelor, asigurarile obligatorii si optionale, depozitul si eventualele costuri si/sau taxe suplimentare.

Tarifele nu includ: costurile carburantului, amenzile primite pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice si a legislatiei nationale in vigoare sau costuri rezultate in urma actiunilor autoritatilor locale vis-a-vis de autovehiculul ce face obiectul acestui contract, pe durata inchirierii. Plata integrala a acestor sume cade in sarcina Clientului.

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii.

Contravaloarea totala a serviciilor se factureaza in RON la cursul zilei de vanzare EURO al Unicredit Tiriac Bank.


Returnarea vehiculului inainte de termen

In cazul returului inainte de termen se va emite un voucher pentru valoarea ramasa.

Voucher-ul poate fi folosit pentru plata partiala sau integrala a serviciilor de inchiriere in toate locatiile ExpediCAR si este valabil un an de la data emiterii.


Livrarea/returnarea autoturismului

Livrarea Autovehiculului se face la locul, data si ora stabilite de Client impreuna cu ExpediCAR si mentionate in formularul de rezervare.

ExpediCAR va oferi livrarea/returnarea autovehiculului gratuit pe toata raza orasului Bucuresti si a Aeroportului International Henri Coanda in timpul orelor de program (Luni – Duminica 08:00 – 20:00).
Serviciul de livrare si returnare este disponibil la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri ExpediCAR.
Solicitarile de livrare si returnare trebuie transmise cu cel putin 24 de ore in avans.


Taxe Suplimentare

Inchirieri in afara orelor de program

La cerere si cu confirmarea prealabila ExpediCAR, este posibil sa preluati sau sa returnati masina in afara orelor de program.
Se va percepe o taxa de 15 euro/serviciu pentru preluare/predare in intervalul orar 20:00 – 08:00 de Luni pana Duminica.

Taxa Dislocare

Livrarea sau returnarea autovehiculului este posibila la un alt birou de inchiriere in Romania, in orasele unde exista sedii sau parteneri locali ExpediCAR. Cererea va fi confirmata sau refuzata, in functie de disponibilitatea de dislocare a autoturismului solicitat.
Se va percepe o taxa pentru dislocare intre 30 si 200 euro.


Observatie

In conditiile unei rezervari efectuate telefonic, prin e-mail sau personal, rezervarea poate fi anulata de ExpediCAR, fara a datora nimic Clientului, in cazul in care acesta nu indeplineste cerintele minime obligatorii pentru inchiriere prevazute in contract si publicate pe site-ul ExpediCAR.

De asemenea, daca ExpediCAR are suspiciuni cu privire la bonitatea clientului si/sau la profilul psiho-socio-moral al clientului, are dreptul sa denunte contractul fara a datora daune clientului si fara vreo obligatie fata de acesta.